Overslaan naar inhoud

Workshop - Olijfolieproeverij & Foodpairing

Europe/Brussels
Aan de kalender toevoegen:

WORKSHOP

Olijfolieproeverij & foodpairing
13 november 2025 • 19u30 - 21u30


Tijdens deze tasting nemen we je mee in de fascinerende wereld van extra vierge olijfolie. We bespreken het volledige productieproces – van de olijfboom tot de fles – en leren je hoe je kwaliteitsolijfolie herkent. Daarnaast krijg je praktische tips over gebruik, bewaren en foodpairing. De tasting wordt gegeven door Jan van Sal e Pimenta, een gecertifieerd olijfolie sommelier.

Wat doen we?

  • Proeverij van 5 à 6 extra vierge olijfoliën met verschillende smaakprofielen
  • Inzicht in het productieproces, van plukken en persen tot bottelen
  • Hoe herken je kwaliteitsolijfolie? Uitleg over zuurtegraad, geur, smaak en verpakking
  • Sensorische analyse: leren ruiken, proeven en beoordelen zoals een professional
  • Veelvoorkomende defecten in olijfolie: hoe vermijd je een miskoop?
  • Foodpairing met zorgvuldig gekozen hapjes die de smaken van de olijfolie versterken
  • We verkennen combinaties op basis van gelijkenissen (bijv. een fruitige olie met tomaat en mozzarella) en contrasten (bijv. een pittige olie met een zout gerecht)
  • Sommige hapjes zijn met vlees, we bieden ook vegetarische alternatieven aan als dat nodig zou zijn


PRIJS €34,00
Incl alle proevertjes, versnaperingen en gezelligheid tijdens de workshop.

Opgelet: plaatsen zijn beperkt— vol is vol!
Schrijf nu in door op de 'registreer'-knop te drukken rechts bovenaan.

Olijfolietasting