Workshop - Olijfolieproeverij & Foodpairing
WORKSHOP
Olijfolieproeverij & foodpairing
13 november 2025 • 19u30 - 21u30
Tijdens deze tasting nemen we je mee in de fascinerende wereld van extra vierge olijfolie. We bespreken het volledige productieproces – van de olijfboom tot de fles – en leren je hoe je kwaliteitsolijfolie herkent. Daarnaast krijg je praktische tips over gebruik, bewaren en foodpairing. De tasting wordt gegeven door Jan van Sal e Pimenta, een gecertifieerd olijfolie sommelier.
Wat doen we?
- Proeverij van 5 à 6 extra vierge olijfoliën met verschillende smaakprofielen
- Inzicht in het productieproces, van plukken en persen tot bottelen
- Hoe herken je kwaliteitsolijfolie? Uitleg over zuurtegraad, geur, smaak en verpakking
- Sensorische analyse: leren ruiken, proeven en beoordelen zoals een professional
- Veelvoorkomende defecten in olijfolie: hoe vermijd je een miskoop?
- Foodpairing met zorgvuldig gekozen hapjes die de smaken van de olijfolie versterken
- We verkennen combinaties op basis van gelijkenissen (bijv. een fruitige olie met tomaat en mozzarella) en contrasten (bijv. een pittige olie met een zout gerecht)
- Sommige hapjes zijn met vlees, we bieden ook vegetarische alternatieven aan als dat nodig zou zijn
PRIJS €34,00
Incl alle proevertjes, versnaperingen en gezelligheid tijdens de workshop.
Opgelet: plaatsen zijn beperkt— vol is vol!
Schrijf nu in door op de 'registreer'-knop te drukken rechts bovenaan.
